Op 25 september a.s. organiseert de werkgroep Bezinning en Verdieping in Rolde weer een Zinnige Zondagavond waar thema’s op het raakvlak van kerk en samenleving worden besproken:

Bram Grandia: "Vriend en vijand"

Aan het eind van de Vredesweek (18-25 september) komt Bram Grandia naar Rolde om in een lezing zijn visie te geven op vrede en met name op de manier waarop wij als Westen omgaan met de oorlog in Oekraïne. Bram Grandia was jarenlang TV-pastor bij de IKON en voorzitter van de werkgroep Kerk en Vrede. Hij ondertekende ook de open brief in Trouw van 4 juni 2022, waarin vraagtekens worden gezet bij de toenemende wapenleveranties van het Westen aan Oekraïne, omdat op deze manier Rusland teveel als ‘vijand’ wordt gezien. Hij schrijft: “in het vredeswerk heb ik een allergie opgelopen voor het opdelen van de wereld in goed en kwaad. Immers dan behoren 'wij' meestal tot de 'goeden' en de anderen tot de 'kwaden'. Dat strijdt met mijn geloof in een God die vrede wil voor en tussen alle volkeren”. Hij komt op 25 september tekst en toelichting geven.

Plaats:             Jacobuskerk Rolde

Tijd:                19.30 uur

Info:                Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Opgave:          geen

Entree:            8 euro (graag contant betalen)

Eerstvolgende viering

  • Viering Jacobuskerk, 25 sept 2022 10:30 uur Vredeszondag, let op: deze dienst is in DE TRANS, Stroetenweg 15 Nooitgedacht

Actie Kerkbalans

Download de Collecte App

qr cvk