Ontmoetingszondag 13 september 2020

speuren illustratie

Aanstaande zondag bent u van harte welkom op het gras naast de kerk, op anderhalve meter van elkaar. Daar begint om 10.00 uur de speciale ontmoetingsmorgen die zal bestaan uit zingen, bidden en een pelgrimswandeling met drie verschillende haltes of (om met de roomskatholieken te spreken) ‘staties’. Thema van de zondag is: “Speuren naar het goede leven”. In kleine groepen maken we een wandeling rond de kerk: langs de hunebedden, het land van Bartje en de Balloërkuil. Voor de kinderen is er een speurtocht en een schilderijtje dat zij kunnen inkleuren. Onderweg is er een bijbelverhaal, een gesprek in tweetallen en een luisterlied. Als we terug

zijn is er koffie, thee en broodjes. Daarna sluiten we de morgen af met gebeden en een lied. Jaap Boersma zal ons begeleiden op een digitale piano. Wat mooi om weer samen te kunnen zingen, buiten op het gras! Kortom: een alternatieve kerkdienst! Aan het eind is er een aandenken aan deze morgen die iedereen kan meenemen. We hopen op mooi weer natuurlijk maar misschien moet u voor de zekerheid een paraplu meenemen. Er hebben zich al 40 mensen opgegeven, maar u kunt zich vandaag nog opgeven bij Hilly Koopman: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (tel. 0625172825).

De voorbereidingscommissie: Esther, Hilly, Cor en Jan

Uitzending kerkomroep
Het is technisch helaas niet mogelijk om het begin van de ontmoetingszondag uit te zenden via de Kerkomroep. Deze zondag dus geen uitzending van de dienst. Ik wijs u erop dat de Drentse dienst van 6 september jl. a.s. zondag met zang van een gelegenheidskoortje "Met An Doen" wordt uitgezonden via Radio Drenthe. Misschien is dat een goed alternatief. De collectes van deze zondag staan hieronder wel vermeld.

Overlijden
Op maandag 7 september is Lize Buist (Wolvenveen) onverwacht overleden. Ze tobde al wel een tijd met haar gezondheid. Lize is 72 jaar geworden. De uitvaartdienst is maandag 14 september vanuit onze kerk. Wij wensen Jan en hun zoons Anne en Jenne heel veel sterkte toe en Gods zegen.

Jacobusboekenmarkt 2020
De 23e boekenmarkt wordt dit jaar in verband met de Corona-epidemie op zaterdag 12 september georganiseerd . Net als voorheen staan er weer tafels vol boeken en is er een kraam met curiosa – maar nu alles in de open lucht rondom de kerk. We nodigen iedereen uit om tussen 10.00 en 15.00 uur rond te kijken, iets te kopen of een kopje koffie te drinken. Want het marktcafé met zelfgebakken taart en cake zal ook deze keer weer van de partij zijn – en ook deze keer buiten de kerk onder een tentdak.
We hopen op een gezellige drukte op anderhalve meter onderlinge afstand en met inachtneming van alle corona-regels. Omdat het de 12e ook monumentendag is, staat de kerkdeur open voor bezoekers - ook als ze geen boeken willen kopen!

Hoe kunt u als gemeentelid of sympathisant van de Stichting Behoud Rolder Kerk meewerken aan het welslagen van deze markt?

Door langs te komen op de boekenmarkt

 

Door het bakken van appeltaart, koeken, cakes etc. die u op vrijdagmorgen 11 september

vanaf 11.00 uur kunt neerzetten in de consistorie kamer tijdens de opbouw van de markt.

 

Door in het nieuwe seizoen vanaf maandag 21 september uw oude boeken te brengen

naar het Tichelhoes van 13.30 tot 14.30 uur, (Hunebedweg 13A.)

 

Door donateur te worden van de Stichting Behoud Rolder Kerk of een fles Jacobuswijn

te kopen.
Meer informatie nodig? Bel of mail naar Henk Mulder of Liesbeth Mooij (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ;

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. /0592 – 248190)

Vredesweek

Ik wil u wijzen op de vredesweek die 19 september begint. Vlagt u weer een week mee? Er zijn verschillende activiteiten waarvoor u hartelijk bent uitgenodigd.

Op 21 september is het Internationale Dag van de Vrede. Ook dit jaar wordt er in Rolde aandacht besteed aan het belang van Vrede. Helemaal omdat het 75 jaar geleden is dat Nederland na de Tweede Wereldoorlog bevrijd is.

  • Zaterdag19septembervanaf 9.00uur: Uithangen van de Vredesvlag, (graag laten hangen tot en met 27 september)

  • Zaterdag19september19.30uur: Opening van de Vredesweek met een ontmoe- ting op De Grote Brink

  • Zondag20september19.30uur: Zinnige Zondagavond met Dion van den Berg van Pax in de Jacobuskerk

  • Maandag 21 september18.30uur: Opening van de Vredeswandeling. Start bij de Jacobuskerk
  • Donderdag 24 september vanaf 9.00uur planten van de Vredesboom 2020. Start bij de Molen
  • Zondag 27 september10.00uur afsluitingvan de Vredesweek met een Vredesdienst door dominee Jan Bos in de Jacobuskerk

Tot slot
Ik wens u en jou allemaal een heel goed weekend en een fijne week.

ds. Jan Bos

 

Excursie Jacobus4youth
Op 29 augustus zijn we voor de start van het begin van het jaar gaan kanoën met de Jacobeskerk4youth in Annen. Het is alweer een tijdje geleden dat we zoiets leuks hadden gedaan, en de hele groep was compleet, Jan Bos en Derek Struik deden ook mee. Toen we bij Breeland aankwamen kregen we eerst een uitleg over de route die we zouden afleggen en hoe we de peddel moesten gebruiken, daarna mochten we de kano’s pakken.
Iedereen ging in een eenpersoonskano behalve Simon en Kimberley, zij gingen in een tweepersoonskano. Tijdens de route gingen we onder een aantal bruggetjes door en we moesten zelfs een keer overstappen van rivier. We moesten aanmeren en de kano overzetten. Daarna konden we weer verder in een grotere rivier, hier hadden we wel redelijk wat tegenwind.
Na ongeveer een uurtje kanoën waren we aangekomen bij de pauzeplek, we moesten wel even wachten op Jan en Derek, want Derek was in het water gevallen. Na de pauze wilden we weer op weg naar Breeland, maar Daniël zorgde voor een beetje oponthoud en ook wat amusement; hij wilde in zijn kano stappen maar kantelde en kreeg een kletspoot en een kano die water had gemaakt. Toen we nog ongeveer 500 meter moesten varen hoorden we ineens een schreeuw en wat bleek? Daniël kreeg het wéér voor elkaar om in het water te vallen. Hij is gekroond tot ’sloot- koning’’. Na het kanoën waren we allemaal wel een beetje moe en erg hongerig. We gingen bij Nienke en Ilse thuis pizza eten, dat was echt super lekker en ook heel gezellig. We hadden een hele leuke dag en vonden het ook heel gezellig, we hopen dat we zoiets vaker kunnen doen. (Rebekka Bolhuis)

Collectes Zondag 13 september:

1e collecte Stichting Actie Calcutta
SAC zet zich sinds 1968 in voor de ontwikkeling van de kansarme kinderen in het bijzonder van de inheemse stammen. Nog steeds moeten veel gezinnen toekomen met te weinig inkomen, waardoor er geen geld is om hun kinderen naar school te laten gaan. Sinds een aantal jaar heeft de Diaconie een zestal kinderen geadopteerd die nu onderwijs en goede voeding krijgen. Voor deze kinderen, maar ook voor die vele anderen zamelen we geld in om hen een betere toekomst te geven. Achter in de kerk hangt een bord met informatie over ons (en uw) project. http://www.actiecalcutta.nl/

U kunt uw bijdrage overmaken via de website www.jacobuskerkrolde.nl (kijk aan de rechterkant bij “Digitale Collecte” en klik op de link daaronder) of door een bedrag te storten op NL54RABO0356000044 tnv. Diaconie Jacobuskerkgemeente Rolde. Gelieve erbij te vermelden om welke collecte het gaat. Het is ook mogelijk uw bijdrage in een enveloppe in de brievenbus te doen bij Gerk Hadders (penningmeester), Wolvenveen 20 in Rolde.

2e collecte: Kerkenwerk eigen kerk
Uw bijdrage voor de kerk kunt u ook overmaken op bankrekeningnummer NL29RABO 0356 0418 16 t.n.v. PKN Rolde

Eerstvolgende viering

Geen weer te geven evenementen

Dienst bijwonen? Hier reserveren!

Digitale collecte

digitale collecte  

Omdat we niet kunnen collecteren in de eredienst vragen we u om uw collecte digitaal bij te dragen.

Klik hier om bij te dragen