Aanstaande zondag gaat ds. Hans Katerberg (Borger) voor in de dienst. Zijn bijdrage aan deze nieuwsbrief vindt u verderop in deze nieuwsbrief. 

Deze week verbleef ds. Jan Bos in abdij Koningsoord in Oosterbeek, waar hij zich voorbereidt op het komende seizoen. Hij leidt de bijzondere ontmoetingsdienst van volgende week zondag 13 september. Dan beginnen we om 10.00 uur aan de zijkant van de kerk, buiten op het gras dus. Er zullen stoelen staan op anderhalve meter. We beginnen met een welkom, gebed en lied. Omdat we buiten zitten mogen we ook zingen! 

 

Daarna gaan we in groepen van zes personen aan de wandel. Een soort pelgrimstocht. We sluiten aan bij het thema van de landelijke kerk (“het goede leven”) en hebben daarom als thema van de zondag “Speuren naar het goede leven” gekozen. Op drie verschillende ‘staties’ tijdens de wandeling is er iets te doen: een gesprek, een lied, een verhaal. De kinderen speuren naar linten die ons de weg wijzen. Voor hen is onderweg ook nog een speciale activiteit. De staties zijn bij de hunebedden, het land van Bartje en een mooie open plek vlakbij de Balloërkuil. 

Als iedereen terug is eten we samen brood van bakker Pots en sluiten we de dag rond 12.00 uur zingend af met een lied. Bent u er ook bij? Graag opgeven vóór 11 september bij Hilly Koopman: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (tel. 0625172825).

Met een hartelijke groet,

Rienk Kamer, scriba

Alternatieve Dorpssoep 17 september

Deze maand start de Dorpssoep weer! Wilt u een bakkie soep ontvangen en op die manier meedoen met deze alternatieve Dorpssoep? Aanmelden moet telefonisch bij Kieneke, tel. 06-10240491. Dat kan tot uiterlijk woensdagmorgen 16 september. En natuurlijk moet u uw adres doorgeven. Het zou leuk zijn als u via uw telefoon een foto doorstuurt (naar 06-12526288 ) van het soepmoment op 17 september, dan maken we daar een smaakvolle collage van voor op de website en het volgende kerkblad!

Werkgroep Dorpssoep Rolde

 

Wat wil het volk?

Onlangs sprak ik met een goede vriend over de toestand in de wereld. Hoofdschuddend vroegen we ons af welke kant het allemaal op dreigt te gaan, met wereldleiders als Xi Jinping (China), Poetin (Rusland) en Trump (VS). Was er eigenlijk wel zoveel verschil tussen deze drie? En moeten we ons echt zorgen gaan maken over onze vrijheid hier in Europa?

Het gesprek werd al snel wat somber, zeker toen Wit-Rusland aan de orde kwam, waar we weer eens zien hoe honderdduizenden mensen, vrouwen voorop, vreedzaam demonstreren voor meer vrijheid en gerechtigheid tegen een machthebber die zijn macht niet wil afstaan. En hoe hard deze machthebber terugslaat. Hoe vaak hebben we dit de afgelopen decennia al niet meegemaakt? Denk aan Egypte, aan Syrië bijvoorbeeld. Om moedeloos van te worden. Is er iets wat ons kan helpen hoop te houden? 

Dit gesprek was de achtergrond van mijn keuze voor 1 Samuël 8 voor zondag 6 september. Het thema van deze dienst luidt: ‘Wat wil het volk?’. Ja, het kon wel eens een verhaal worden over macht en politiek, (de bijbel staat daar vol van), maar het is breder dan dat. Macht van mensen over mensen doortrekt immers heel de samenleving?

Drentse dienst

De dienst op zondag 6 september is in het Drents, alleen is er nu –met corona- een extra probleem nu er niet gezongen kan worden. De in het Drents te zingen liederen zijn niet op Youtube of op een ander kanaal te vinden. Dat betekent dat we op de papieren orde van dienst de Drentse vertaling van de liederen voor onze neus hebben, maar uit de luidspreker klinkt de Nederlandse versie van het lied. Omdat enkele daarvan ook in het Nederlands niet zijn te vinden (of van inferieure kwaliteit) zal een aantal liederen worden gelezen, met voor, na, of tijdens het lezen orgelspel. Omdat de dienst een week later, op zondag 13 september, wordt uitgezonden op radio Drenthe, zal na de dienst een kleine groep zangers –oud-leden van de voormalige Drentstalige cantorij Met An Doen- alle liederen in het Drents inzingen, zodat Aaldert Oosterhuis, de radioman, deze liederen kan opnemen om ze later tussen de gebeden en de overweging in te ‘plakken’.  

Ds. Hans Katerberg

          

         

          

https://www.jacobuskerkrolde.nl/687c6f8e-e187-4f2f-990b-6099b00e5852" width="263" height="164" />

Eerstvolgende viering

Geen weer te geven evenementen

Dienst bijwonen? Hier reserveren!

Digitale collecte

digitale collecte  

Omdat we niet kunnen collecteren in de eredienst vragen we u om uw collecte digitaal bij te dragen.

Klik hier om bij te dragen