Nieuwsbrief 12 van de Jacobuskerk

Huwelijk

Vandaag, vrijdag 12 juni, trouwt ons gemeentelid Nikki van der Sluis (Ordelllaan 16) met haar vriend Mike. De inzegening vindt plaats in de kerk van Roswinkel. De trouwtekst is genomen uit Colossenzen 3, 13 en 14: “Denk niet aan jezelf, maar accepteer elkaar en vergeef elkaars fouten. Want Christus heeft ook jullie je fouten vergeven. Maar het allerbelangrijkste is: houd van elkaar. Want liefde maakt van jullie een volmaakte eenheid”.  Wij wensen hen veel liefde toe in de hun verdere leven. Van harte gefeliciteerd Mike en Nikki!

 

Thema van de online-kerkdienst op 14 juni 2020

Aanstaande zondag is het thema: “maak geen gesneden beelden”. Het tweede woord van bevrijding (voorheen: het tweede gebod) van de tien die wij in deze zomer in de kerkdiensten behandelen. Wat moet je met dit woord in onze tijd die juist steeds meer gericht is op beelden en waarin allerlei standbeelden van ‘helden’ van weleer van hun sokkel worden getrokken? Waar moeten we aan denken bij die gesneden beelden? Hebben we het hier allen over beelden van God of ook over beelden van onszelf en anderen die tot een god wórden als wij er voor op de knieën gaan? 

In de tweede lezing uit Handelingen zien we Paulus rondlopen door de stad Athene die vol staat met beelden, maar waar ook een altaar staat voor ‘de onbekende god’. Bij dat altaar spreekt hij woorden die erg modern overkomen: “In God leven wij, bewegen wij en zijn wij. Uit hem komen wij voort”.

De teksten roepen weer van alles op, in elk geval bij mij. Zondag zal ik mijn gedachten met u delen. Hendrik Hospes (Oosterveld) is onze gast aan tafel. Hij zal de lezingen doen en in het nagesprek ook zijn licht laten schijnen op de teksten. Ik hoop op een hele mooie viering, waarin we ons met elkaar verbonden voelen.

De wereld is van Hem vervuld, 

die ‘t kennen gaat te boven,

wiens heerlijkheid ons is verhuld,

in vonken licht verstoven.

Geen mensenoog heeft Hem gezien

wien elk zijn tempel bouwt, in wien

onwetend wij geloven.

 

Hij die ons ver is en verwant,

hoe kan Hij zijn aanbeden

in enig beeld, door mensenhand

uit steen of hout gesneden?

Geen denkbeeld zelfs, hoe hoog, hoe diep,

kan Hem bevatten die ons riep

om Hem te kennen, heden.           

(lied 825:1 en 6, geschreven bij Handelingen 17)

Pastoraat

We willen meeleven met de heer en mevrouw Schol (Markelaan) die allebei erg tobben met hun gezondheid en met mevr. Mensies (Naweg, Eext). Zij verbleef in het ziekenhuis in Assen. Wij denken ook aan alle bewoners van de Wenning, Hendrik Kok en de Trans en al hun familie. Ook al zijn er nu bezoekjes mogelijk, het blijft een moeilijke tijd. Wij denken ook aan de verzorgden en activiteitenbegeleiders in deze huizen, die alles doen wat zij kunnen om de bewoners te helpen.

De ouderlingen en ik proberen zoveel mogelijk contact te leggen met u. Via telefoon, wijkbrief, nieuwsbrief of anderszins. Hebt u behoefte aan een praatje dan kunt u ons ook altijd bellen! Voelt u zich vrij om dat te doen. Onze nummers:

Aletta Ernens              0629367599

Janet van der Weide    0592-421300 

Annelies Haijtink        0623189798

Hilly Koopman           0625172825

Anneke Meijering        0652468239

Rienk Kamer               0653474585

Jan Bos                       0612256588

Zin in Werk Seizoen 2020-2021

Het programma voor de interviewserie Zin in Werk is rond! Op vijf woensdagen zal ik vijf mensen uit Rolde op anderhalve meter afstand interviewen over hun werk en inspiratie. Hier alvast de data voor uw agenda:

7 oktober                    Martien Kamp (fietsenmaker)

11 november               Hessel Altenburg (handelaar en pionier in diervoeding en zeewier)

13 januari                    Jurrien Faber (huisarts in ruste)

10 februari                  Irene van Veen (dierenarts)

10 maart                      Jan Braam (brandweerman)

Tijd:                            20.00-21.00 uur

Locatie:                       Stationskoffiehuis, Stationsstraat 14 Rolde

Voorganger 21 juni

Volgende week is ons gemeentelid Lambert van der Weide (Oosterveld) de voorganger in de online-dienst. Hij is dominee in Harkstede.

De kerk open voor kerkdiensten

Zoals eerder aangekondigd gaan we de kerkdiensten vanaf zondag 5 juli weer in de kerk houden (en zoals altijd ook uitzenden via Kerkomroep). Meer informatie staat in het kerkblad dat dinsdag aanstaande verschijnt.

Dorpssoep

U kunt zich nog tot en met dinsdag a.s. opgeven voor de Dorpssoep van donderdag 18 juni! Het is de laatste Dorpssoep van dit seizoen. Opgave: tel;. 06-10240491 (Kieneke)

Tot slot

Namens de kerkenraad groet ik u hartelijk en wens ik u een goede week. Hou vol, hou afstand en hou van elkaar!

 

Ds. Jan Bos

Eerstvolgende viering

  • Viering(en) zondag 5 juli, 05 juli 2020 10:00 uur Viering om 10 uur en 17 uur; Aanmelden noodzakelijk (zie aparte knop: dienst bijwonen)

Dienst bijwonen? Hier reserveren!

Digitale collecte

digitale collecte  

Omdat we niet kunnen collecteren in de eredienst vragen we u om uw collecte digitaal bij te dragen.

Klik hier om bij te dragen