IMG 20190916 WA0006                                                                     

Een bijzondere morgen.

Op Startzondag liep ik de kerk binnen en zag een totaal ander interieur dan normaal. 

Er stonden acht lange tafels klaar voor het ontbijt met daarop mandjes met brood, boter en allerlei soorten beleg en pakken jus d’orange. Het zag er feestelijk uit. Langzaam stroomde de kerk vol met mensen die een plekje zochten aan de tafels.  Het was een feestelijk ontbijt omdat het lekker was maar ook veel leuke gesprekken opleverde.

Voor in het koor stond een grote zetel. In de loop van de dienst, die na het ontbijt begon, werd duidelijk waarom die grote vertelzetel er stond. Het thema van de dienst was “Een goed verhaal”.

De beide voorgangers, dominee Jan Bos en Cor Koridon, namen op de verteltroon plaats en vertelden wat voor hen het mooiste verhaal uit de bijbel is en waarom. De kinderen hadden inmiddels een kleurplaat uitgezocht die ze aan de tafels konden inkleuren. Daarna werden de

mensen in kerk aan het werk gezet.  We moesten iemand uitzoeken die we niet kenden en elkaar ons favoriete bijbelverhaal vertellen. Daar kwamen mooie gesprekken uit.

Na de dienst was er koffie en thee en gaf Esther Bijma uitleg over de rest van het programma. Wij konden ons mooiste verhaal uit de bijbel uitbeelden met foto’s, gedichten of een stukje tekst. Er kon ook een kaartspel worden gedaan waarin vragen over de bijbel aan de orde kwam. 

Om half één kwamen weer samen in de kerk om te horen wat iedereen had gemaakt. 

Een gedicht kwam van ver. Geesje Hoving is al jaren betrokken bij de organisatie van de Startzondag. Dit jaar kon ze door ziekte niet meewerken en verbleef in het huis van haar vriend in Lisse. Ze had via de kerkradio de hele dienst gevolgd en stuurde via internet haar mooiste bijbelverhaal. 

                        

            De landman ging uitzaaien.

            De zaden die op het land gezaaid worden,

            hoe de vruchten ontstaan,

            zie de landman hoe hij zaait.

            Dan zag ik mijn vader

met paard en ploeg het land bewerken.

Dat wij als kinderen de vruchten zijn.

Het is bijzonder dat Geesje op deze manier met ons verbonden is.

Esther Bijma sloot om half een deze bijzondere morgen af met een woord van dank aan de diaconie en alle vrijwilligers voor het vele voorbereidingswerk voor deze Starzondag.

Hans Bots

Eerstvolgende viering

  • Viering(en) zondag 5 juli, 05 juli 2020 10:00 uur Viering om 10 uur en 17 uur; Aanmelden noodzakelijk (zie aparte knop: dienst bijwonen)

Dienst bijwonen? Hier reserveren!

Digitale collecte

digitale collecte  

Omdat we niet kunnen collecteren in de eredienst vragen we u om uw collecte digitaal bij te dragen.

Klik hier om bij te dragen