palmpasen collage 

Dit jaar geen Palmpasenstokken maken met alle kinderen in het Tichelhoes en een optocht door de kerk, maar gelukkig hebben enkele kinderen zelf thuis mooie creaties gemaakt; echte palmpasenstokken en een artistieke versie met o.a. houten blokjes en lego. Prachtig gedaan! Dank jullie wel voor het meedoen en opsturen van de foto's enne...volgend jaar komen jullie weer meedoen in het Tichelhoes toch?

Nieuwsbrief van de Jacobuskerkgemeente (nr. 2, vrijdag 3 april 2020)

Beste gemeenteleden,

Dit is de tweede nieuwsbrief van de Jacobuskerk in deze tijden van crisis. Als ik de mensen zo spreek per telefoon houden velen de moed er in, ook al is het leven er een stuk stiller en saaier op geworden. Het valt me op dat veel oudere mensen die ik bel zich meer zorgen maken om hun kinderen en kleinkinderen dan om zichzelf. Ze zeggen dat hun kinderen te maken hebben met verlies van inkomen bijvoorbeeld, of dat hun (klein-)kinderen in de zorg werken en veel met zieke mensen in aanraking komen. En wat te denken van de ouders die hun thuiswerken moeten combineren met lesgeven aan de kinderen... De crisis raakt ons allemaal en de hele wereld is ernstig van slag. Maar wat gebeuren er ook mooie dingen tussen de mensen! En wat worden we bepaald bij wat echt belangrijk is in het leven!

Deze nieuwsbrief ontvangt u al op donderdag omdat hierin (in de email-versie, red.) ook de liturgie├źn van de Witte Donderdag, Goede Vrijdag en Paasmorgen zijn opgenomen. 

Wij hopen dat we via de Kerkomroep toch samen kunnen toeleven naar Pasen. Tijdens de viering van Witte Donderdag delen we ook brood en wijn. Als u mee wilt doen kunt u brood en wijn klaar zetten.

Suggesties voor liederen en intenties voor de gebeden kunt u aan mij doorgeven.

Eerstvolgende viering

  • Goede Vrijdag, 10 apr 2020 19:30 uur Kom niet naar de kerk: Alleen te beluisteren via de kerkomroep.