Overzicht programma Zinnige Zondagavonden voor het seizoen 2021-2022

Dit seizoen organiseert de werkgroep Bezinning en Verdieping in Rolde weer een aantal Zinnige Zondagavonden waar thema’s op het raakvlak van kerk en samenleving worden besproken.

PROGRAMMA 2021-2022:

zondag 26 september 2021: Stevo Akkerman komt spreken over “Inclusief samenleven” ter afsluiting van de landelijke vredesweek.

zondag 28 november 2021: Jacob Kuiper: “Extreem weer vroeger nu en in de toekomst”.
Jacob Kuiper is werkzaam als luchtvaartmeteoroloog bij het KNMI. Hij was al op jonge leeftijd gefascineerd door alles wat er aan de hemel was te zien. Op deze avond neemt hij ons mee op zijn reis door tijd, weer en na-
tuur. Ook zal hij ingaan op de klimaatverandering die we meemaken en waar velen zich zorgen over maken: de extreme bosbranden, de grote overstromingen en de hete zomers. Vanzelfsprekend is er op deze avond ook gelegenheid voor het stellen van vragen. 

Januari: we gaan een film met nagesprek organiseren. Nadere informatie volgt.

zondag 10 april 2022: Timo Waarsenburg : Vertelling “In oorlog en liefde” Beckman is een cadet-sergeant in het Nederland- se leger als de Tweede Wereldoorlog uitbreekt. In de eer- ste maanden van 1940 krijgt hij de oorlog al vol voor zijn kiezen: hij verliest zijn zusje en ziet zijn vader afgevoerd worden naar de Scheveningse gevangenis. Vastberaden om de Duitsers vanuit Engeland te bevechten, probeert hij met zijn broertje naar Zwitserland te vluchten. Maar het lot beschikt anders. Ze worden gepakt en afgevoerd naar vernietigingskamp Auschwitz. Daar, op de fundamenten van de dood, raakt hij op slag verliefd. En omdat kansen in het kamp schaars zijn, vraagt hij het meisje meteen ten huwelijk. Zouden ze elkaar ooit nog zien? 

(Deze voorstelling wordt georganiseerd door de Werkgroep Zinnige zondagavonden van de Jacobuskerk in samenwer- king met de Culturele Vereniging Rolde en is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Aa en Hunze en de provincie Drenthe.) 

Opgave voor deze Zinnige Zondagavonden via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Kosten:           € 8,00 pp (contant betalen)

Locatie:           Jacobuskerk Rolde

Tijd:                19.30 uur 

Meer informatie of vragen kunt u stellen via een mail aan:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Eerstvolgende viering

  • Viering Jacobuskerk, 23 jan 2022 10:00 uur Gebedsweek voor de eenheid, zonder kerkgangers, maar rechtstreeks te beluisteren via www.kerkomroep.nl

Actie Kerkbalans

Download de Collecte App

qr cvk