Overzicht programma Zinnige Zondagavonden voor het seizoen 2019-2020

 

Zondag 12 april 2020; Voorstelling :'In oorlog en liefde' door Timo Waarsenburg                 

(in samenwerking met de Culturele Vereniging Rolde) Vervalt i.v.m. coronacrisis

Timo Waarsenburg Waarsenburg Oorlog en liefde

Op 12 april 2020 is het precies 75 jaar geleden dat Rolde werd bevrijd. Dat is de aanleiding om de week daarna historicus, schrijver en verteller Timo Waarsenburg in de Jacobuskerk zijn voorstelling  In oorlog en liefdete laten spelen. Waarsenburg brengt het waargebeurde verhaal van Hans Beckman, een Nederlands militair en verzetsman die in Auschwitz terecht kwam. In dat concentratiekamp vond hij de liefde van zijn leven. Waarsenburg interviewde Hans Beckman verschillende keren en het verhaal liet hem niet meer los. In 2017 maakte hij er een vertelling van voor het Bevrijdingsfestival in Den Haag en sindsdien speelt hij de voorstelling door het hele land.

Datum: zondag 19 april 2020

Tijd: 19.30 uur

Plaats: Jacobuskerk, Rolde

Toegang: € 5,- (incl. koffie/thee). Deze bijeenkomst wordt samen met de Culturele Vereniging Rolde  (CVR) georganiseerd. CVR-leden hebben gratis toegang.

Meer informatie: www.timowaarsenburg.nl/oorlogliefde

 

Zondag 9 februari 2020; 'Is de krant nog een meneer?' door Cees van der Laan (eindredacteur Trouw)

CeesvanderLaan

Hoofdredacteur Cees van der Laan van dagblad Trouwkomt praten over de positie van de krant in de maatschappij anno 2020. Uiteraard gaat hij hierover ook graag in gesprek met het publiek. Cees van der Laan wordt geintrviewd door Rienk Kamer, oud-NOSjournalist en scriba van de Jacobuskerk.

Het zal onder meer gaan over de identiteit van Trouw, de rol van de krant ten opzichte van andere media en de keuzes die de krant maakt in bepaald nieuws en in de omgang met (conservatieve) christelijke of juist niet-christelijke bronnen. Van der Laan zal zijn blik op de samenleving geven en er zal ruimte zijn om in te haken op de actualiteit die dan aan de orde is. 

Datum: zondag 9 februari 2020

Tijd: 19.30 uur

Plaats: Jacobuskerk, Rolde

Toegang: € 5,- (incl. koffie/thee)

 

Zondag 24 november 2019;  'Bijbelse miniaturen' door ds. Carel ter Linden

Carel ter Linden Foto Patricia Borger

In zijn laatste boek Bijbelse miniaturen beschouwt dominee Carel ter Linden een aantal bekende Bijbelverhalen. De oud-predikant van de Kloosterkerk in Den Haag laat zien hoe de verhalen uit de bijbel ons dagelijks leven nog steeds raken en wat we daarmee kunnen doen. Want de oude verhalen van toen bevatten verborgen boodschappen voor het heden. Over Bijbelse miniaturen en zijn kijk op geloof, zingeving en de wereld zal Ter Linden in Rolde komen spreken.

Datum: zondag 24 november 2019

Tijd: 19.30 uur

Plaats: Jacobuskerk, Rolde

Toegang: € 5,- (incl. koffie/thee)

 

Zondag 29 september 2019; Jan Terlouw (afsluiting Vredesweek)

Jan Terlouw 2017 Publiciteitsfoto uitgeverij De Kring

De Vredesweek wordt in Rolde afgesloten met een lezing van voormalig politicus, schrijver en wetenschapper Jan Terlouw. Terlouw (1931) trekt al jarenlang het land in om mensen aan te sporen de aarde in goede handen door te geven aan volgende generaties. Daarbij gaat het om duurzaamheid, maar uiteindelijk ook over de manier waarop mensen met elkaar omgaan. Hij vertelt welke betekenis vrede voor hem persoonlijk heeft en hoe hij aankijkt tegen het begrip wereldvrede.De vraag of mensen überhaupt in staat vreedzaam met elkaar op te trekken komt daarbij natuurlijk ook op tafel.

Datum: zondag 29 september 2019

Tijd: 19.30 uur

Plaats: Jacobuskerk, Rolde

Toegang: € 5,- (incl. koffie/thee)

Eerstvolgende viering

  • Viering, 31 mei 2020 10:00 uur Kom niet naar de kerk: Alleen te beluisteren via de kerkomroep.

Digitale collecte

digitale collecte  

Omdat we niet kunnen collecteren in de eredienst vragen we u om uw collecte digitaal bij te dragen.

Klik hier om bij te dragen