Aanbod gespreksgroepen en Zin in Werk-interviews seizoen 2019 / 2020

Gespreksgroep 'Geloof en Levenskunst' (25-40 jaar)

Je werkt of bent op zoek naar werk. Je hebt een relatie of zoekt ernaar. Je hebt kinderen of verlangt daar naar. Je gelooft in God, of zou dat (weer) graag willen. Zo kan het leven vol keuzes, vragen en uitdagingen zitten. Soms is het een hele kunst om de balans te houden of gelukkig te zijn. Waarom zouden we het daar niet als mensen van de kerk over hebben? Over geloof en levenskunst! In het seizoen 2019-2020 is het Onze Vader de leidraard van onze gesprekken.

Data:   in overleg

Tijd:    20:00 tot uiterlijk 22:00 uur

Plaats: bij deelnemers thuis

Informatie en opgave: Esther Bijma (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of ds. Jan Bos (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

 

Gespreksgroep 'GPS 5.0'  (40-60 jaar)

‘Ik geloof, denk ik’. Maar hoe doe ik dat in 2017/2018? Samen willen we zoeken naar richtlijnen hoe ons geloof te maken tot geloof dat in deze tijd past. We gaan op zoek, naar oude, nieuwe en verrassende vormen van geloven. Waar zien we in het leven van alledag nog sporen van geloof? Centraal staat de vraag: 'Hoe kunnen we nog geloven en wat geloven we nog?' Wil je meedenken en mee zoeken? Je bent van harte welkom!

Datum: zondag 22 september 2019  (dit is de eerste bijeenkomst, andere data in overleg)

Tijd: eerste bijeenkomst eenmalig om 16:00 uur / overige keren van 19:00-21:00 uur

Frequentie: 1x per 4 a 6 weken

Plaats: bij deelnemers thuis

Groepsgrootte: 8-10 personen 

Informatie: Bea Voskamp: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ds. Jan Bos (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

 

Publieke interviews: 'Zin in werk'

Werk is een zeer belangrijk onderdeel van ons leven. Betaald of onbetaald; het kan zin en invulling aan ons bestaan geven. Maar het kan ons ook op de nek zitten… 

In vier bijeenkomsten gaat ds. Jan Bos uit Rolde in gesprek met een dorpsgenoot over het werk dat hij/zij doet. Wat houdt dat werk in, wat is de mooiste kant, wat zijn de moeilijke aspecten? In dit publieke interview wordt de gast ook gevraagd naar onderliggende drijfveren en eventuele idealen die een rol spelen. Kom luisteren en laat je inspireren!

Data:

15 oktober 2019: Anita Baalmans (verpleegkundige thuiszorg)

19 november 2019: Paul Tahalele (veelzijdig vrijwilligerswerker)

21 januari 2020:Titia en Eddy Kievit (bloemisten)

25 februari 2020: Roel en Lucy Barelds (supermarkteigenaar)

24 maart 2020: Martien Kamp (fietsenmaker) (N.b. Gaat niet door ivm Corona: nieuwe datum volgt zsm.)

 

Tijd: 20.00 - 21.00 uur

Plaats: Stationskoffiehuis, Stationsstraat 14 in Rolde

Informatie: ds. Jan Bos (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

 

 

 

 

Eerstvolgende viering

  • Viering, 31 mei 2020 10:00 uur Kom niet naar de kerk: Alleen te beluisteren via de kerkomroep.

Digitale collecte

digitale collecte  

Omdat we niet kunnen collecteren in de eredienst vragen we u om uw collecte digitaal bij te dragen.

Klik hier om bij te dragen