Aanbod gespreksgroepen en Zin in Werk-interviews seizoen 2020 / 2021

Gespreksgroep boekbespreking 'Hopeloos Hoopvol' 

De Oecumenische werkgroep Bezinning en Verdieping heeft Drs. Wouter Slob (predikant te Zuidlaren) bereid gevonden om met ons in vier avonden het boek Hopeloos Hoopvol van John D. Caputo te bespreken. 

In Hopeloos Hoopvol beschrijft de Amerikaanse filosoof John Caputo (1940) zijn spirituele reis van het katholieke jongetje in de jaren vijftig dat graag naar de sterren staarde, tot de postmoderne filosoof ‘na de dood van God‘ die ondanks alles blijft hopen op het Koninkrijk van God. Caputo is al jaren op zoek naar een religie zonder religie, maar niet eerder beschreef hij dit zo persoonlijk en doorleefd als in dit boek. 

Hopeloos Hoopvol is een humoristisch, toegankelijk en diepgaand spiritueel werk van een toonaangevende filosoof.

 

Data: 22 oktober, 5, 19 en 26 november 2020.

Tijd: 19.30-21.30 uur

Info en opgave: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Gespreksgroep 'Geloof en Levenskunst' (25-40 jaar)

Je werkt of bent op zoek naar werk. Je hebt een relatie of zoekt ernaar. Je hebt kinderen of verlangt daar naar. Je gelooft in God, of zou dat (weer) graag willen. Zo kan het leven vol keuzes, vragen en uitdagingen zitten. Soms is het een hele kunst om de balans te houden of gelukkig te zijn. Waarom zouden we het daar niet als mensen van de kerk over hebben? Over geloof en levenskunst! In het seizoen 2019-2020 is het Onze Vader de leidraard van onze gesprekken.

Data:   in overleg

Tijd:    20:00 tot uiterlijk 22:00 uur

Plaats: bij deelnemers thuis (i.v.m. Covid-19 via ZOOM bijeenkomsten)

Informatie en opgave: Esther Bijma (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of ds. Jan Bos (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Gespreksgroep 'GPS 5.0'  (40-60 jaar)

‘Ik geloof, denk ik’. Maar hoe doe ik dat? Samen willen we zoeken naar richtlijnen hoe ons geloof te maken tot geloof dat in deze tijd past. We gaan op zoek, naar oude, nieuwe en verrassende vormen van geloven. Waar zien we in het leven van alledag nog sporen van geloof? Centraal staat de vraag: 'Hoe kunnen we nog geloven en wat geloven we nog?' Wil je meedenken en mee zoeken? Je bent van harte welkom!

Frequentie: 1x per 4 a 6 weken op zondagavond

Plaats: bij deelnemers thuis (i.v.m. Covid-19 via ZOOM bijeenkomsten)

Groepsgrootte: 8-10 personen 

Informatie: ds. Jan Bos (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) 

Eerstvolgende viering

  • Viering Jacobuskerk, 26 sept 2021 10:00 uur Reserveren van een zitplaats via de knop "dienst bijwonen" op deze website. Online te beluisteren via kerkomroep.nl

Actie Kerkbalans

Dienst bijwonen? Hier reserveren!

Download de Collecte App

qr cvk