Vakantiepret voor kinderen in armoede

vakantietas

Eén op de negen kinderen in Nederland groeit op in armoede.

Wanneer in de zomervakantie hun klasgenoten uitvliegen naar zonnige oorden blijven zij achter. Kerk in Actie biedt plaatselijke kerken de actie Vakantietas aan, zodat zij deze kinderen kort voor de zomervakantie kunnen verrassen met een Vakantietas.

Kerk in Actie zorgt voor een vrolijke tas en de diaconie van de Jacobuskerk vult deze met leuke cadeautjes en kortingsbonnen voor bijvoorbeeld een ijsje, een plaatselijk zwembad of een pretpark in de buurt. Begin juli, vlak voor aanvang van de zomervakantie willen we de tassen uitdelen.

De Voedselbank in Gieten heeft ons haar medewerking toegezegd en zal zowel de opgave van een aantal, bij hen bekende kinderen,  als de uitdeling van de vakantietassen aan hen verzorgen.

Tot nu toe komen er 60 kinderen in aanmerking voor onze Vakantietas.

Om beter in kunnen spelen op de behoefte( wens) van de kinderen hebben we de groep in drie leeftijdscategorieën verdeeld:

  1. 0-4 jaar
  2. 4-8 jaar
  3. 8-12 jaar .

Om privacyredenen is voor ons vaak niet mogelijk om buiten de Voedselbank om kinderen te bereiken, die niet bij Voedselbank bekend zijn maar die toch in aanmerking komen voor een Vakantietas. 

Daarom deze oproep:

Als u een kind kent, dat ook in de doelgroep past , mail dan even naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Diaken Theo Borger

06 1040 7697

Eerstvolgende viering