GOEDE DOELEN KERSTMARKT ROLDE OP 14 DECEMBER

Vrijdag 14 december is het weer zover, dan wordt in Rolde de inmiddels traditionele Goede Doelen Kerstmarkt van de Stichting Behoud Rolder Kerk (SBRK) gehouden. Dit jaar zal burgemeester Ton Baas de kerstmarkt feestelijk openen. Hij zal rond 16.00 uur op een bijzondere manier bij de Jacobuskerk arriveren en daarna iedereen uitnodigen de gezellige Goede Doelen Kerstmarkt te bezoeken. Kinderen zijn van harte welkom voor een speciale wedstrijd: ‘Wie maakt de mooiste KERSTCUPCAKE van Rolde?'

De bezoekers –ieder jaar enkele honderden- steunen met hun aankopen in de vele kraampjes en in het markt-café het onderhoud van het monumentale kerkgebouw. De helft van de opbrengst van de kerstmarkt is hiervoor bestemd. 

De andere vijftig procent gaat naar een jaarlijks wisselend goed doel. Dit jaar is dat de Stichting Penduka, een niet-gouvernementele ontwikkelingsorganisatie, die zich inzet voor vrouwen in Namibië. Zo geeft Penduka renteloze leningen en helpt ze vrouwen leningen te krijgen, bijvoorbeeld voor studie, rijbewijs of het kopen van een huis. Penduka helpt moeders bij het betalen van schoolgeld voor hun kinderen in het geval zij zelf niet in staat zijn deze te betalen. 

De sfeervolle Goede Doelen Kerstmarkt in de Jacobuskerk aan de Kerkbrink in Rolde duurt tot 21.00 uur

kerstmarkt 2018 A4 poster zonder snijtekens kopie

Eerstvolgende viering