Kerstmarktrolde 01

Vrijdag 13 december jl. vond de jaarlijkse kerstmarkt plaats in en rondom de Jacobuskerk. Een Goede Doelen Kerstmarkt. Het was weer een gezellige boel en er is veel verkocht, geboden, gewonnen en gedronken. Dit jaar was het goede doel de Stichting Gered Gereedschap. De helft van de opbrengst, 3000 euro!, gaat naar dit mooie doel. De andere helft is bestemd voor de Stichting Behoud Rolderkerk. Veel vrijwilligers hebben de handen uit de mouwen gestoken en kunnen tevreden terugkijken op een mooie dag. 

20191124 1056032

Op zondag 24 november jl. werden alle overleden gemeenteleden bij name genoemd en herdacht door middel van het aansteken van een kaars. Op de laatste zondag van het kerkelijk jaar is dit een vaste en mooie waardevolle traditie.

bollen poten

Op zaterdagmiddag 9 november zijn er (o.a. door de Micha-cursus deelnemers van afgelopen jaar) duizenden biologische bloembolletjes gepoot in het gras rondom de Jacobuskerk!

20191110 115456

In de Oogstdienst van de afgelopen maand zijn er (weer) honderden producten ingezameld door kerkleden, bedoeld voor verspreiding via de Voedselbank aan gezinnen die rond moeten komen van heel weinig. De diaconie van de Jacobuskerk organiseert elk jaar deze actie. Na afloop van de dienst werden alle spullen in kratten geladen en vervoerd naar Gieten. 

De werkgroep die bezig is met het nieuwe beleidsplan van onze Jacobuskerkgemeente presenteerde op woensdagavond 6 november jl. de 'bouwstenen' van dit plan. De belangrijkste punten hieruit leest u hieronder;

  • Als KERK bevinden wij ons 'op weg' tussen gedenken en verwachten...
  • De kerkelijke gemeente als een KOEPEL, een HERBERG van Geloof, Hoop en Liefde voor iedereen!
  • De EREDIENST op zondagmorgen: stilte, vormgeving, bezinning, traditie, bezieling, beweging, woord, muziek...
  • Een NETWERK van VRIJWILLIGERS met diverse lijntjes met netwerken in/om het dorp
  • De kerk als ONTMOETINGSPLEK: pastoraat, aandacht, verbinding, saamhorigheid
  • De kerk als ZORGZAME kerk in het diaconaal werk, de GROENE kerk, richting diverse doelgroepen

De werkgroep gaat verder met de uitwerking van de bouwstenen, zal met verschillende werkgroepen nog om tafel gaan en komt later dit seizoen met een verdere uitwerking van het plan.

Wilt u reageren met vragen of ideeën, graag!, dan kan dat door uw reactie te mailen naar de secretaresse van de beleidsplan-groep: Henny Schilstra: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

onthullen bordje

Zondagochtend 10 november jl. is na de dienst het bordje onthuld dat aangeeft dat de Jacobuskerk Rolde zich nu officieel een Groene Kerk mag noemen. De werkgroep Duurzame Kerk heeft het afgelopen jaar voldoende initiatieven genomen om deze titel waar te maken. In Nederland zijn al ruim 200 andere Groene Kerken, en daar voegt de Jacobuskerk zich nu bij. Op de foto onthult de voorzitter van de kerkenraad Anneke Meijering het bordje, onder toezicht van de werkgroepleden Janet van der Weide, Gabrielle van Dinteren en André Hardebol.

 

IMG 20190916 WA0006                                                                     

Een bijzondere morgen.

Op Startzondag liep ik de kerk binnen en zag een totaal ander interieur dan normaal. 

Er stonden acht lange tafels klaar voor het ontbijt met daarop mandjes met brood, boter en allerlei soorten beleg en pakken jus d’orange. Het zag er feestelijk uit. Langzaam stroomde de kerk vol met mensen die een plekje zochten aan de tafels.  Het was een feestelijk ontbijt omdat het lekker was maar ook veel leuke gesprekken opleverde.

Voor in het koor stond een grote zetel. In de loop van de dienst, die na het ontbijt begon, werd duidelijk waarom die grote vertelzetel er stond. Het thema van de dienst was “Een goed verhaal”.

De beide voorgangers, dominee Jan Bos en Cor Koridon, namen op de verteltroon plaats en vertelden wat voor hen het mooiste verhaal uit de bijbel is en waarom. De kinderen hadden inmiddels een kleurplaat uitgezocht die ze aan de tafels konden inkleuren. Daarna werden de