pinkstermorgen     

Met een geweldige muzikale bijdrage van El Elohim uit Assen vierde de Jacobuskerkgemeente Pinksteren;

Vuur, vuur, ontsteek het in ons midden! De viering, de muziek en de overdenking van Jan Bos kun je naluisteren op www.kerkomroep.nl

Nieuws van de meditatiegroep.

Als afsluiting van ons meditatieseizoen organiseren we in de maand juni 3 verschillende vormen van meditatie, op 11 juni, 18 juni en 25 juni. Ook als je nog niet eerder aanwezig was bij een meditatieavond op de dinsdagavond in de Jacobuskerk, ben je natuurlijk van harte welkom op een van deze avonden. Lees hieronder verder over de inhoud van deze drie bijzondere mediatatie vormen.

Affiche de TransViering Jacobuskerk in de Trans

Op zondag 28 april viert de Jacobuskerk haar kerkdienst gemeenschappelijk met de bewoners van de Trans. Elke laatste zondag van de maand is er een kerkdienst in de Trans en deze zondag in april sluit de Jacobuskerk daarbij aan om uitdrukking te geven aan de verbondenheid met de Trans. De viering is voorbereid door pastor Bernadette Beunders van de Trans en ds. Jan Bos van de Jacobuskerk. Het thema is "Jezus loopt met ons mee". Het koor van de Trans zingt mee. De Jacobuskerk is deze zondag dus dicht. Iedereen is van harte welkom om 10.30 uur in de kerkzaal aan de Stroetenweg 15, Nooitgedacht.

LET OP: ZONDAG 28 APRIL GEEN VIERING IN DE JACOBUSKERK

20190518 133500 resized

Met een prachtige (pelgrims)wandeling, een boeiend bezoekje aan de (Vrije) school van Hetty in Assen, enkele Taize liederen in de kerk, en een lekkere lunch bij het hunebed, heeft de gespreksgroep 40-60 het seizoen afgesloten. Tijdens de wandeling las iedereen om de beurt een mooie pelgrimstekst of spreuk voor. In september komt de groep weer bij elkaar voor een nieuw seizoen. Geinteresseerden (tussen de 40 en 60) zijn van harte welkom om mee te doen.

Zinnige Zondagavond Voorbereiding op Pasen met de Mattheüs

Op 14 april is de laatste Zinnige Zondagavond van het seizoen. Te gast is Chris Fictoor om te vertellen over de achtergrond van de Matthäus Passion. Dit muziekstuk wordt rond 14 april her en der in de buurt van Rolde wordt uitgevoerd (zie data onderaan dit bericht)

Een week voor Pasen neemt componist en (kerk-)musicus Chris Fictoor u mee in de Matthäus-Passion. Wie meer over de achtergronden van dit bijzondere oratorium van Bach wil weten, mag deze avond niet missen. Fictoor is ook koordirigent en kent, mede daardoor, het stuk erg goed. Hij geeft inzicht in het ontstaan van de compositie en zal onder meer ingaan op de verborgen getalsymboliek. Zijn toelichting wordt aangevuld met beelden en natuurlijk met muzikale fragmenten. 

Datum: zondag 14 april 2019

Tijd: 19.30 uur

Plaats: Jacobuskerk, Rolde

Toegang: € 5,- (incl. koffie/thee)

 

Wilt u voorafgaand aan Pasen een uitvoering van de Matthäus Passion bijwonen dan kunt u kiezen uit de volgende optredens in de buurt:

Groningen: De Nederlandse Bachvereniging o.l.v. Philippe Herreweghe, zaterdag 6 april om 19:00 uur, De Oosterpoort te Groningen

Assen: Noord Nederlands Orkest o.l.v. Peter Dijkstra, vrijdag 12 april 2019 om 19.30 uur, De Nieuwe Kolk te Assen

Groningen: THE BACH CHOIR & ORCHESTRA of the Netherlands, o.l.v. Pieter Jan Leusink, zaterdag 13 april 2019 om 19.00, Martinikerk te Groningen

Emmen: Toonkunstkoor Emmen o.l.v. Iassen Raykov, vrijdag 19 april om 19:30 uur, Grote Kerk Emmen

Vakantiepret voor kinderen in armoede

vakantietas

Eén op de negen kinderen in Nederland groeit op in armoede.

Wanneer in de zomervakantie hun klasgenoten uitvliegen naar zonnige oorden blijven zij achter. Kerk in Actie biedt plaatselijke kerken de actie Vakantietas aan, zodat zij deze kinderen kort voor de zomervakantie kunnen verrassen met een Vakantietas.

Kerk in Actie zorgt voor een vrolijke tas en de diaconie van de Jacobuskerk vult deze met leuke cadeautjes en kortingsbonnen voor bijvoorbeeld een ijsje, een plaatselijk zwembad of een pretpark in de buurt. Begin juli, vlak voor aanvang van de zomervakantie willen we de tassen uitdelen.

De Voedselbank in Gieten heeft ons haar medewerking toegezegd en zal zowel de opgave van een aantal, bij hen bekende kinderen,  als de uitdeling van de vakantietassen aan hen verzorgen.

Tot nu toe komen er 60 kinderen in aanmerking voor onze Vakantietas.

Om beter in kunnen spelen op de behoefte( wens) van de kinderen hebben we de groep in drie leeftijdscategorieën verdeeld:

  1. 0-4 jaar
  2. 4-8 jaar
  3. 8-12 jaar .

Om privacyredenen is voor ons vaak niet mogelijk om buiten de Voedselbank om kinderen te bereiken, die niet bij Voedselbank bekend zijn maar die toch in aanmerking komen voor een Vakantietas. 

Daarom deze oproep:

Als u een kind kent, dat ook in de doelgroep past , mail dan even naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Diaken Theo Borger

06 1040 7697

wijdekerk kopieDe eerste kerkenraadsvergadering van het nieuwe jaar vond plaats kort na de ophef over de ‘Nashville-verklaring’, waarin orthodoxe christenen uit Amerika beschrijven hoe zij vinden dat christenen om moeten gaan met het geloof, maar ook met zaken als het huwelijk en seks. De verklaring werd onder andere ondertekend door diverse orthodoxe predikanten en door SGP-voorman Kees van der Staaij. 

In de kerkenraad hebben we gesproken over hoe wij vinden dat de kerk hiermee om moet gaan. Al meteen kwamen we tot de conclusie dat wij geheel anders denken dan de ondertekenaars van de verklaring

Eerstvolgende viering