IMG 20190217 WA0010Zondag 3 februari hebben we weer kinderkerk gevierd. Ook wij volgen het verhaal van Ester. We hebben het verhaal voorgelezen en besproken. Vinden de kinderen het ook wel eens lastig om alles te vertellen aan hun vriendjes of vriendinnetjes? Of in de kring op school?  Schamen ze zich wel eens voor bijvoorbeeld hun ouders of broertjes en of zusjes? In het verhaal durft Ester ook niet alles te vertellen. 
De oudste kinderen hebben het verhaal nog eens gelezen en hebben er een toneelstuk van gemaakt. Ze hebben de rollen zelf verdeeld. Knap hoor! Terwijl ze druk aan het oefenen waren hebben de jongste kinderen een kleurplaat gemaakt. 
Toen de vaders en moeders hun kroost weer kwamen halen hebben de kinderen het toneelstuk voor de ouders gespeeld. Dit was erg leuk! (Meer foto's: zie fotoboek)

Editie 2019: Pelgrimstocht van Vries naar Rolde

 Voor de 16-de keer gaan we weer op pad voor een pelgrimage naar de Jacobuskerk in Rolde. Deze keer starten we in Vries, vanuit de Sint-Bonifatiuskerk. Dat doen we op zaterdag 13 april, de dag voor Palmzondag. 

Onderweg wordt er uitleg gegeven over het landschap, zal er worden gezongen, zal er geluisterd worden naar verhalen:  … èn … bovenal is het altijd weer gezellig om samen een stukje op te lopen en met elkaar in gesprek te raken. Een goed gesprek onderweg verkort de weg maar verlengt de herinnering. Noem het maar voortschrijdend inzicht.

Zoals altijd wordt de tocht afgesloten met een vesper in de gastvrije Jacobuskerk. De tocht zal ongeveer 16 kilometer lang zijn. Halverwege zal een 'opstappunt' worden geregeld voor de pelgrims die een halve tocht willen meemaken.

Wat vervoer betreft heeft de ervaring geleerd dat iedereen dat het beste zelf kan regelen: met carpooling-en- meerijden is dat altijd nog gelukt. Er is nog nooit een pelgrim eenzaam achtergebleven.

In het Kerkblad van begin april zult u nog nadere informatie kunnen lezen, over exacte tijdstippen, pauzeplek en opstapplaats. 

We vragen u om u tijdig op te geven bij een van de onderstaande personen.

datum:                       'Palmzaterdag', 13 april 2019

tijd:                             plm. 10.00  - 16.00 uur  

startplek:                   St-Bonifatiuskerk in Vries

kosten:                       vrije collecte (plm €. 4,--)

informatie:                 Cees Hoekstra (0593-592925) 

                                   Joost Toussaint (0592-311917)

                                   Frits de Bos (0592-341747)

wijdekerk kopieDe eerste kerkenraadsvergadering van het nieuwe jaar vond plaats kort na de ophef over de ‘Nashville-verklaring’, waarin orthodoxe christenen uit Amerika beschrijven hoe zij vinden dat christenen om moeten gaan met het geloof, maar ook met zaken als het huwelijk en seks. De verklaring werd onder andere ondertekend door diverse orthodoxe predikanten en door SGP-voorman Kees van der Staaij. 

In de kerkenraad hebben we gesproken over hoe wij vinden dat de kerk hiermee om moet gaan. Al meteen kwamen we tot de conclusie dat wij geheel anders denken dan de ondertekenaars van de verklaring

Paasgroetenactie [Kerk in Actie en Amnesty] 

Vanuit de Protestantse Kerk in Nederland kunnen gemeenteleden ook dit jaar weer een Paasgroet sturen aan gevangenen in binnen- en buitenland en aan mensen en organisaties van de groetenlijst van Amnesty International. Ook wij doen als gemeente mee aan de Paasgroetenactie. Zondag 24 maart liggen voor en na de dienst de kaarten en adressen klaar. 

De Paasgroet sluit aan bij het veertigdagentijdthema: Een nieuw begin. 

Voor gedetineerden is het bemoedigend als ze kaarten krijgen, zeker als daar ook nog iets persoonlijks op staat. Ook al weet u niet precies wie deze kaart ontvangt, vanwege de privacy, toch mag u ervan overtuigd zijn dat het feit dat er om hen gedacht wordt, de gedetineerden erg goed doet. Ook de mensen en organisaties, die zich inzetten voor mensenrechten wereldwijd, voelen zich altijd gesteund door kaarten en brieven. Het is vaak moeilijk werk van lange adem, als je voortdurend bedreigd wordt. Maar het doet goed als mensen je door een kaart een hart onder de riem steken. 

Wilt u meer weten over de actie, kijk dan op www.kerkinactie.nl/paasgroetenactie.

micha cursusDe Werkgroep Duurzame Kerk gaat dit voorjaar (maart/ april) een Micha cursusorganiseren. Tijdens de kerkdienst van 3 maart hoort u hier meer over, maar aanmelden kan nu al. 

De Micha cursus bestaat uit een vijftal avonden en een dagdeel waarin je nadenkt over de oproep van de profeet Micha om ‘goed en recht te doen’. Want hoe doe je dat nou heel concreet in je eigen leven; goed en recht. Daar willen we samen over nadenken. En iets mee doen. De avonden staan open voor jong en oud, kerkgaand en randkerkelijk en zullen worden geleid door Marjolijn Zwolsman en Janet van der Weide. 

Aanmelden kan via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

De exacte data zullen in overleg worden gepland. U en jij bent in elk geval van harte welkom! 

Op Aswoensdag 6 maart, na de Carnaval, begint de veertigdagentijd, een periode van bezinning en verdieping op weg naar Pasen. Er zijn vele manieren om hier persoonlijk en of met anderen inhoud aan te geven. Een manier is het spaardoosje van Kerk in Actie. ZWO heeft ze weer voorbereid. Neem er een mee op 3 of 10 maart en zet het thuis binnen handbereik. Zo wordt u er regelmatig aan herinnerd dat er iets te delen valt. En alle kleintjes maken ook hierbij een grote. Ook leuk om het doosje met [klein]kinderen en een gesprekje inhoud te geven. De opbrengst gaat naar ons project FTP “De Kleine Arbeider” in Bogota, Colombia. Met Pasen op 21 april of op 29 april kunt u de doosjes weer inleveren.

Bent u niet in gelegenheid om een doosje uit de kerk mee te nemen vraag er dan één aan Gé Braamskamp of Peter Visser.

 

dorpssoep krul 1Kom ook gezellig soep eten in het Tichelhoes in Rolde. Dorpssoep is voor het dorp en door het dorp. Elke keer staan er twee soepen op het menu. De eerstvolgende Dorpssoep is op donderdag 21 februari. Inloop vanaf 17:30 uur. Opgave is nodig en kan telefonisch: 06-10240491 (Kieneke). Let op, dit is een nieuw nummer, het vorige opgave nummer is vervallen. Meer informatie over Dorpssoep Rolde: 0592-243426 (Janke). Graag tot ziens!

Eerstvolgende viering