IMG 20200119 110606

Het was een ontroerende en mooie viering op 19 januari 2020. We namen afscheid van 3 ambtsdragers en verwelkomden er ook weer drie. Gabriëlle van Dinteren vertelde in een persoonlijk verhaal  over haar geloof en deed daarna belijdenis. Wat mooi dat dit allemaal kan in onze kerk! Wij danken Wiesje Zandvoort, Theo Borger en Victorien Visser enorm voor hun werk in de kerk en wij wensen Janet van der Weide als ouderling, Piet Swart en Gabriëlle als diaken en Marion van Wely als assistent-ouderling ook vanaf deze plaats liefde en toewijding toe in hun werk voor onze gemeente. De belijdenistekst van Gabrielle kunt u hieronder nalezen.

CeesvanderLaan

Hoofdredacteur Cees van der Laan van dagblad Trouwkomt praten over de positie van de krant in de maatschappij anno 2020. Uiteraard gaat hij hierover ook graag in gesprek met het publiek. Cees van der Laan wordt geintrviewd door Rienk Kamer, oud-NOSjournalist en scriba van de Jacobuskerk.

Het zal onder meer gaan over de identiteit van Trouw, de rol van de krant ten opzichte van andere media en de keuzes die de krant maakt in bepaald nieuws en in de omgang met (conservatieve) christelijke of juist niet-christelijke bronnen. Van der Laan zal zijn blik op de samenleving geven en er zal ruimte zijn om in te haken op de actualiteit die dan aan de orde is. 

Datum: zondag 9 februari 2020

Tijd: 19.30 uur

Plaats: Jacobuskerk, Rolde

Toegang: € 5,- (incl. koffie/thee)

Kerstmarktrolde 01

Vrijdag 13 december jl. vond de jaarlijkse kerstmarkt plaats in en rondom de Jacobuskerk. Een Goede Doelen Kerstmarkt. Het was weer een gezellige boel en er is veel verkocht, geboden, gewonnen en gedronken. Dit jaar was het goede doel de Stichting Gered Gereedschap. De helft van de opbrengst, 1500 euro, gaat naar dit mooie doel. De andere 1500 euro is bestemd voor de Stichting Behoud Rolderkerk. Veel vrijwilligers hebben de handen uit de mouwen gestoken en kunnen tevreden terugkijken op een mooie dag. 

Er zijn altijd vacatures in de Jacobuskerkgemeente. Want samen maken we de kerk. Misschien is één van de onderstaande vacatures iets voor u?

Gezocht: Coördinator regelen autovervoer op zondag. Informatie bij Peter Visser, tel. 0592-785112

Gezocht: Chauffeurs, om 1 x per maand enkele mensen op te halen voor de kerkdienst. Informatie bij Peter Visser, tel. 0592-785112

Gezocht: Ouderling voor de mensen in het prachtige dorp Eext. Informatie bij de scriba, Rienk Kamer, tel. 0592-243115

Gezocht: Zangers (mannen/vrouwen) voor in de Jacobuscantorij. Informatie bij Wim Westerman, tel. 0592-785423

Gezocht: Lid (m/v) Werkgroep Duurzame Kerk. Informatie bij Janet van der Weide mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

onthullen bordje

Zondagochtend 10 november jl. is na de dienst het bordje onthuld dat aangeeft dat de Jacobuskerk Rolde zich nu officieel een Groene Kerk mag noemen. De werkgroep Duurzame Kerk heeft het afgelopen jaar voldoende initiatieven genomen om deze titel waar te maken. In Nederland zijn al ruim 200 andere Groene Kerken, en daar voegt de Jacobuskerk zich nu bij. Op de foto onthult de voorzitter van de kerkenraad Anneke Meijering het bordje, onder toezicht van de werkgroepleden Janet van der Weide, Gabrielle van Dinteren en André Hardebol.

 

dorpssoep krul 1

Meld je aan voor de Grote Dorpssoep! Op donderdag 20 februari 2020 organiseren we weer een Dorpssoep in het dorpshuis de Boerhoorn. Wat is er nu leuker dan samen eten? Met bekende of onbekende dorpsgenoten samen genieten van een lekkere kom soep met een stukje stokbrood.

We starten om 18 uur, maar vanaf 17:30 ben je welkom. We bieden de Dorpssoep gratis aan, maar een vrije gift is altijd welkom. Het is wel nodig je van te voren aan te melden, dan kan door te bellen naar: 06-10240491 (Kieneke). Dieetwensen kun je ook doorgeven.

Tot ziens! De werkgroep Dorpssoep Rolde

De werkgroep die bezig is met het nieuwe beleidsplan van onze Jacobuskerkgemeente presenteerde op woensdagavond 6 november jl. de 'bouwstenen' van dit plan. De belangrijkste punten hieruit leest u hieronder;

  • Als KERK bevinden wij ons 'op weg' tussen gedenken en verwachten...
  • De kerkelijke gemeente als een KOEPEL, een HERBERG van Geloof, Hoop en Liefde voor iedereen!
  • De EREDIENST op zondagmorgen: stilte, vormgeving, bezinning, traditie, bezieling, beweging, woord, muziek...
  • Een NETWERK van VRIJWILLIGERS met diverse lijntjes met netwerken in/om het dorp
  • De kerk als ONTMOETINGSPLEK: pastoraat, aandacht, verbinding, saamhorigheid
  • De kerk als ZORGZAME kerk in het diaconaal werk, de GROENE kerk, richting diverse doelgroepen

De werkgroep gaat verder met de uitwerking van de bouwstenen, zal met verschillende werkgroepen nog om tafel gaan en komt later dit seizoen met een verdere uitwerking van het plan.

Wilt u reageren met vragen of ideeën, graag!, dan kan dat door uw reactie te mailen naar de secretaresse van de beleidsplan-groep: Henny Schilstra: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.