De Wenning eet visje in Termunten

uitje de wenning

Op woensdag 31 juli vertrokken veertien bewoners van zorgcentrum De Wenning in Rolde met drie busjes naar Termunten. Deze excursie was een vervolg op het geslaagde uitstapje dat vorige jaar was gemaakt naar Ameland. Destijds was de aanleiding en het doel het eten van kroketten. Dit jaar was een visrestaurant in Termunten het hoofddoel. De weg ernaartoe door het Drentse en Groningse land was al een feest op zichzelf. Op de terugweg werd nog aangelegd bij landgoed de Fraeylemaborg in Slochteren. Deze excursie was ook dit jaar een gezamenlijk initiatief van de Wenning en de Jacobuskerk en werd gesponsord door supermarkt Coop Barelds in Rolde. Het was een prachtige dag, waarop genoten werd van de onderlinge ontmoeting, het landschap en de zon en regen in het gezicht. 

Jan Terlouw 2017 Publiciteitsfoto uitgeverij De Kring

Het programma voor de Zinnige Zondagavonden in het nieuwe seizoen 2019-2020 is bekend! Lees hier alvast eens door welke bijzondere mensen, waaronder Jan Terlouw, naar de Jacobuskerk komen en noteer de data alvast in uw agenda!

Na de zomervakantie zal er vanuit de Micha-cursus groep een actie starten om biologische bloembollen aan de man en vrouw te brengen. En dat niet alleen, ook willen we graag bollen poten rondom de kerk. Binnenkort volgt daarover meer informatie.

IMG 1384 Herschaalde kopie van IMG 2544

Met veel plezier doen wij verslag van onze ervaringen met de organisatie van ons vakantietas-project. Samen met 170 andere kerken in Nederland hebben we met de Jacobuskerk aan deze actie vorm gegeven.
Het was een enerverende en een fantastische ervaring voor de diakenen om dit project te realiseren. Eerst werd er een ruim budget gereserveerd voor dit doel en daarna gingen we op pad om er achter te komen aan welke kinderen we deze vakantietassen zouden geven en wat  de inhoud moest zijn.

Op advies van Wim Staal, PKN Assen, zijn wij naar Rapunsel in Assen gegaan, een zaak, die kinderartikelen verkoopt en verstand van zaken heeft met betrekking tot verschillende leeftijdscategorieën. Voor het vinden van onze doelgroep hebben we advies gekregen van de twee screeners van de Voedselbank. Zij gaven ons een lijst met 67 kinderen.

Affiche de TransViering Jacobuskerk in de Trans

Op zondag 28 april viert de Jacobuskerk haar kerkdienst gemeenschappelijk met de bewoners van de Trans. Elke laatste zondag van de maand is er een kerkdienst in de Trans en deze zondag in april sluit de Jacobuskerk daarbij aan om uitdrukking te geven aan de verbondenheid met de Trans. De viering is voorbereid door pastor Bernadette Beunders van de Trans en ds. Jan Bos van de Jacobuskerk. Het thema is "Jezus loopt met ons mee". Het koor van de Trans zingt mee. De Jacobuskerk is deze zondag dus dicht. Iedereen is van harte welkom om 10.30 uur in de kerkzaal aan de Stroetenweg 15, Nooitgedacht.

LET OP: ZONDAG 28 APRIL GEEN VIERING IN DE JACOBUSKERK

IMG 20190620 WA0002

Op 20 juni jl. was er een geslaagde en gezellige en heerlijke Dorpssoep in de Boerhoorn. Bijna 70 Roldenaren waren van de partij en de soep was dit keer uitbesteed en gemaakt door Carla en Gezina van de Boerhoorn en door beroepskok en dorpsgenoot Fokko Katerberg. Vrijwilligster Gladys maakte een prachtig zomers voorafje. In de maanden juli en augustus is er geen Dorpssoep, maar op 19 september gaan we weer 'los' in het Tichelhoes.

Zinnige Zondagavond Voorbereiding op Pasen met de Mattheüs

Op 14 april is de laatste Zinnige Zondagavond van het seizoen. Te gast is Chris Fictoor om te vertellen over de achtergrond van de Matthäus Passion. Dit muziekstuk wordt rond 14 april her en der in de buurt van Rolde wordt uitgevoerd (zie data onderaan dit bericht)

Een week voor Pasen neemt componist en (kerk-)musicus Chris Fictoor u mee in de Matthäus-Passion. Wie meer over de achtergronden van dit bijzondere oratorium van Bach wil weten, mag deze avond niet missen. Fictoor is ook koordirigent en kent, mede daardoor, het stuk erg goed. Hij geeft inzicht in het ontstaan van de compositie en zal onder meer ingaan op de verborgen getalsymboliek. Zijn toelichting wordt aangevuld met beelden en natuurlijk met muzikale fragmenten. 

Datum: zondag 14 april 2019

Tijd: 19.30 uur

Plaats: Jacobuskerk, Rolde

Toegang: € 5,- (incl. koffie/thee)

 

Wilt u voorafgaand aan Pasen een uitvoering van de Matthäus Passion bijwonen dan kunt u kiezen uit de volgende optredens in de buurt:

Groningen: De Nederlandse Bachvereniging o.l.v. Philippe Herreweghe, zaterdag 6 april om 19:00 uur, De Oosterpoort te Groningen

Assen: Noord Nederlands Orkest o.l.v. Peter Dijkstra, vrijdag 12 april 2019 om 19.30 uur, De Nieuwe Kolk te Assen

Groningen: THE BACH CHOIR & ORCHESTRA of the Netherlands, o.l.v. Pieter Jan Leusink, zaterdag 13 april 2019 om 19.00, Martinikerk te Groningen

Emmen: Toonkunstkoor Emmen o.l.v. Iassen Raykov, vrijdag 19 april om 19:30 uur, Grote Kerk Emmen

Eerstvolgende viering