Kerk Eext

Kinderkerk februari 2019
Zondag 3 februari hebben we weer kinderkerk gevierd. Ook wij volgen het verhaal van Ester. We hebben het verhaal voorgelezen en besproken. Vinden de kinderen het ook wel eens lastig om alles te vertellen aan hun vriendjes of vriendinnetjes? Of in de kring op school?  Schamen ze zich wel eens voor bijvoorbeeld hun ouders of broertjes en of zusjes? In het verhaal durft Ester ook niet alles te vertellen. 
De oudste kinderen hebben het verhaal nog eens gelezen en hebben er een toneelstuk van gemaakt. Ze hebben de rollen zelf verdeeld. Knap hoor! Terwijl ze druk aan het oefenen waren hebben de jongste kinderen een kleurplaat gemaakt. 
Toen de vaders en moeders hun kroost weer kwamen halen hebben de kinderen het toneelstuk voor de ouders gespeeld. Dit was erg leuk! 

Startzondag en Vredesweek 2018

Eerste keer Dorpssoep Rolde

Op donderdag 15 februari 2018 vond voor de eerste keer 'Dorpssoep Rolde" plaats. Georganiseerd door onze diaconie en bezocht door ruim 20 mensen uit onze kerkelijke gemeente. De activiteit, samen soep eten, vond plaats in het Tichelhoes.

Kerst 2017

Het thema van de kerstmorgenviering was "Jezus, een mooie olijftak". Het kerstverhaal werd gelegd naast het verhaal van Noach die een duif losliet om te zien of de wereld al weer leefbaar was. De kinderen voorzagen de gemaakte duiven van een olijftakje.