dorpssoep krul 1"Dorpssoep" is een landelijk initiatief, bedoeld om door middel van "samen soep eten" de verbondenheid te vergroten. In Rolde heeft de diaconie van de Jacobuskerk dit initiatief opgepakt. De try-out vond plaats op donderdag 15 februari 2018. 

Elke derde donderdagavond van de maand, behalve in de maanden juli en augustus, is het mogelijk om gezellig samen soep te eten in het Tichelhoes in Rolde (Hunebedweg 13a). Er zijn meestal twee verschillende soepen, met (stok)brood en boter en een (eenvoudig) dessert. Vanaf 17:30 uur zijn de gasten welkom en om 18:00 uur wordt de soep opgediend. Rond 19:30 uur is het 'samen soepen' weer afgelopen.

Belangstellenden moeten zich uiteraard van te voren aanmelden. Dat kan door te bellen naar: 06-10240491 (Kieneke) of het aan één van de vrijwilligers door te geven. Ook dieetwensen kunnen worden doorgegeven, als ook de wens om van huis opgehaald te worden.

Meer informatie over het initiatief van Dorpssoep is te vinden op www.dorpssoep.nl en meer informatie over Dorpssoep Rolde is te krijgen bij Janke: 0592-243426